منبع رسیور
مخزن ذخیره مایع مبرد به اصطلاح منبع رسیور محل جداسازی سیال مایع از سیال گاز است.سیالی که از کندانسور چیلر خارج میشود با فرض عمل خنککاری مناسب، درصدی از سیال خارج شده، به صورت دوفازی می باشد که پس از عبور از شیر اختناق( اکپنشن) قرار است تبخیر شود.لذا برای بالابردن ضریب عملکرد چیلر صنعتی، باید تا حد ممکن خلوص سیال مایع را افزایش داد.
عملکرد
منبع رسیور جز چهار عضو اصلی سیکل تبرید نمیباشد اما اضافه شدنش به مدار، باعث بالابردن راندمان چیلر صنعتی میشود.
این قطعه مکانیزم ساده ایی دارد که شامل یک مخزن تحت فشار،یک لوله ورود سیال، یک لوله خروج سیال که به صورت عمودی و افقی موجود می باشد.
در مدل افقی ،روی پوسته بالایی آن لوله کوتاهی ، سیال دو فاز را وارد منبع میکند.
لوله مشابه در طرف مقابل ، بر روی پوسته زیری منبع رسیور لوله کوتاهی ، سیال تک فاز بصورت مایع را جمع آوری میکند.
در مدل عمودی ، دو لوله به صورت موازی بر روی پوسته فوقانی لوله نصب میگردد.که یک لوله کوتاه برای ورود سیال دوفاز و یک لوله بلند ( تا فاصله 2 سانتی از پوسته انتهایی ) شامل میشود.
حجم
اوصولا برای نصب این قطعه در چیلر صنعتی، ابتدا استاندارد های ASME باید در نظر گرفته شود اما در اکثر اوقات برای مینی چیلر ها ، میزان حجم مخزن تحت فشار ، 120% مجموع حجم لوله های کندانسور و اواپراتور محاسبه میگردد.
تاثیر منبع رسیور در زمستان و تابستان
با گرم شدن هوای محیط ، فرایند میعان در مرحله کندانسور بسیار ضعیف میشود و درصد دو فاز شدن سیال بسیار بالا میرود ، ازینرو ضریب عملکرد چیلر صنعتی بسیار پایین می آید.استفاده از آن این افت راندمان را تا حد قابل قبولی کاهش میدهد.
با سرد شدن هوای محیط ، کندانسور به راحتی میتواند فرایند میعان را انجام دهد و وجود منبع رسیور این راندمان را حفظ میکند.
نکته اصلی در مورد چیلر صنعتی
وجود منبع رسیور در مدار گازی ، خیال شما را از بابت شارژ گاز مبرد اضافی راحت میکند.گاز اضافی بصورت مایع در آن ذخیره میشود.اما اگر چیلر صنعتی شما فاقد آن است ، باید مراقب میزان شارژ گاز دستگاه خود باشید و سرویس چیلر خود را به دست افراد ماهر در این زمینه بسپارید.